2013. december 19., csütörtök

Garázsvásár Budapesten a 2. kerületben (Máriaremetén)

2013. december 21-én szombaton 14-19 óráig garázsvásár lesz Budapesten a 2. kerületben a Gyulai Pál u. 3. sz alatt - a szervezők mindenkit sok szeretettel várnak.


Retró karácsonyi vásár Budapesten a 6. kerületben

2013. december 22-én 10-18 óráig retró karácsonyi vásár lesz Budapesten 6. kerületében a Bajcsy-Zsilinszky út 65. sz. alatt (kapucsengő: Giba) - a szervezők mindenkit sok szeretettel várnak.




2013. december 12., csütörtök

Garázsvásár Budapesten a 2. kerületben (Máriaremetén)

2013. december 14-én szombaton 10-14 óráig garázsvásár lesz a Budapest, Gyulai Pál u. 3. sz. alatt - a szervezők mindenkit sok szeretettel várnak.


2013. december 10., kedd

Garázsvásár Budapesten a 22. kerületben

2013. december 14-én szombaton 9-13 óráig garázsvásár lesz a Budapest (XXII. kerület) Leányka u. 24. sz. alatt. A szervezők mindenkit sok szeretettel várnak.


Garázsvásár Budapesten az 5. kerületben

2013. december 14-én és 15-én - mindkét nap 10-18 óráig garázsvásár lesz Budapesten (V. kerület) a Garibaldi u. 1. fszt. 1. sz. alatt (a Kossuth térnél). A szervezők mindenkit sok szeretettel várnak.



2013. december 7., szombat

Karácsonyi garázsvásár Tinnyén

2013. december 14-én 10-től 15 óráig karácsonyi garázsvásár lesz Tinnyén az Ady Endre u. 15. sz. alatt. A szervezők mindenkit sok szeretettel várnak.


2013. december 4., szerda

A Melicher család beszámolója




Szóval az első garázsvásárunk várakozáson felül teljesített, igaz nem annyira az anyagi vonzata miatt, hanem a közeli és távolabbi szomszédokkal való kötetlen beszélgetés, kaja receptek cseréje, háztartási praktikák cseréje, szóval amolyan igazi beszélgetős infó csere volt. Sok mindent megtudtunk egymásról, egy kicsit közelebb kerültünk mi szomszédok egymáshoz. Mi a tapasztalat? Van amit Facebookon keresztül nem lehet megosztani.

NAGYON JÓL ÉREZTÜK MAGÜNKAT, FOLYTATÁSA IS LESZ!!!!

Köszönjük szépen és a következőről is fogunk küldeni ismertetőt.










2013. december 3., kedd

Mi a sikeres garázsvásár mérőszáma?



Az utóbbi időkben kapott beszámolókat olvasgatva azt tapasztaltam, hogy szinte mindenki más mérőszám mentén értékeli saját garázsvására sikerességét. Néhányan a bevételt tartják fontosnak, sokak számára az az elsődleges, hogy akár potom pénzért, de eladják felesleges dolgaikat, mások pedig akkor tartják sikeresnek a garázsvásárukat, ha egy jó kis közösségformáló programot hoztak össze.

Ha kevés a látogató, akkor a hangulat is lapos

Bármilyen mérőszámot tartunk fontosnak, látogatók mindenképp kellenek. A látogatók elcsábításának leghatásosabb módja még mindig az offline hirdetésekben rejlik (plakátozás, ismerősök megkeresése, hirdetőtáblák kihelyezése), de a garázsvásárok híre egyre jobban terjed az interneten is. A blogunk és a Facebook közösségünk azért jött létre, hogy népszerűsítse a garázsvásárokat, felületet biztosítson a hirdetők és az érdeklődők számára, de jelenleg még mindig ott tartunk, hogy az offline hirdetések sokkal hatásosabbak.

A hangulat a fontos, nem a bevétel

Garázsvásár rendezése alkalmával legális bevételre tehetünk szert, de üzleti szempontból nem érdemes túl nagy elvárásokkal nekikezdeni a szervezésnek. A figyelmet érdemes a hangulat fokozására és a vendégek kiszolgálásra fordítani, ha pedig ügyesek vagyunk, akkor úgyis fog némi pénz a kasszában landolni.

Jól kell beárazni a portékákat

Egy jó garázsvásár mentes minden üzletszerűségtől. A jó garázsvásározó jószívű, lehet vele alkudozni, hiszen a garázsvásár célja nem az, hogy sok pénzt keressen, hanem az, hogy megszabaduljon a portékáiktól.



A fentiek alapján úgy gondolom, hogy a garázsvásár megszervezése előtt érdemes megvizsgálni a saját elvárásainkat, ha csak önmagában a pénz megszerzése a cél, akkor inkább valamilyen apróhirdetési, vagy aukciós oldalon érdemes eladni a portékánkat.
Ha megvan a szándék egy jó program megszervezésére, akkor érdemes garázsvásárt szervezni, de az elsődleges cél az legyen, hogy mi adjunk a látogatóinknak – a profit mindig sokadlagos szempont legyen.

Sándor beszámolója



Sajnos sok jót nem mondhatok el, egészen pontosan egyetlen vevő sem volt. Összesen a két nap alatt 4 nézelődő jött el, így a második napon 13 órakor bezártunk. Lehet, hogy az is közre játszott, hogy rosszul jelentette meg a hirdetésemet, melyet azonnal jeleztem, de arra már nem válaszolt (admin: a hirdetés címét valóban elnéztük, de a blogban kijavítottuk azt). Történt ugyanis, hogy úgy jelentette meg "a volt Vágóhíddal szemben" pedig én azt írtam Önnek, hogy a "volt Vágóhíd területén" lesz a vásár. Nem tudom megítélni mennyire volt szerepe a rossz címnek, az is lehet, hogy semennyire. Az a baj, aki ilyen garázsvásárt csinál, annak általában nagyon kellene a pénz, hisz aki nincs pénz zavarban, az egyszerűen kidobja vagy elajándékozza ezeket a holmikat. Én lehet, hogy többé nem csinálok ilyet, mert azért ezzel, még ha nem is látszik, rengeteg munka van, a sok napos előkészülettől addig mire ki lehet nyitni. Esetleg, ha számít, a korábbi két vásárom tapasztalatát le tudom írni, mely idén februárban és azt megelőző karácsony előtt volt. Az egyik alkalommal kb. 20 nézelődőből került ki összesen 9000 ft értékű össz vásárló, a másikból kb. 40 nézelődőből jött össze 7500 ft. Szinte mindenkit megkérdeztünk, hogy honnan értesültek a vásárról. Nagy meglepetésünkre, nem az internetről tudták meg, hanem a körülvevő üzletekből, hallomásból. Összesen 3-4 ember mondta, hogy kifejezetten az internetes rákeresésből szerzett tudomást a vásárról.
Nagyjából ennyit tudok elmondani, remélem használható információk mellyel tudtam valamennyit segíteni a munkájában.

További szép napot kívánva, üdvözlettel.

Sándor

2013. december 1., vasárnap

Karácsonyi garázsvásár Budapesten a 16. kerületben




KARÁCSONYI GARÁZSVÁSÁR
2013. december 14. szombat 13:00-17:00
2013. december 15. vasárnap 9:00-14:00
Helyszín: PÁLMAI CUKRÁSZDA
XVI.Baross utca 60. (hátsó kocsibejáró)
Amit biztosan megtalálsz nálunk: Női,-férfi,-gyermek ruházat, ékszerek,gyerek játékok,sportfelszerelések (sífelszerelések), műszaki cikkek, lakásdekorációk, karácsonyi díszek, tea, süti, és még sok más…