Tanácsok a szervezéshezHelyszín

Egy garázsvásár megszervezésének sarkalatos pontja a helyszín kiválasztása. A legideálisabb helyszín erre egy garázs…, egy kert-udvar, egy közösségi tér (utca, társasház udvara), vagy egy lakás. Fontos, hogy csak a saját tulajdonú ingatlanban szervezhetünk garázsvásárokat, ha bérlők vagyunk, akkor szükség van a tulajdonos (írásos) hozzájárulására, de akár a bérleti szerződésbe is bele lehet foglalni a garázsvásárok megszervezését.
A helyszín kiválasztásánál nagyon fontos, hogy jól megközelíthető legyen gyalogosan, tömegközlekedési eszközzel és autóval egyaránt. Nem számíthatnak sikerre, ha valamilyen félreeső helyre szervezik a garázsvásárukat.
Ha nincs saját helyszínük, akkor érdemes meggyőzni az ismerősöket, hogy együtt szervezzenek garázsvásárt. További lehetőség, ha bekérezkednek egy garázsvásárra – cserébe fizethetnek, vagy besegíthetek a szervezésbe, a promócióba.

Hirdetés

Egy garázsvásár semmit sem ér látogatók, vásárlók nélkül – a helyszín kiválasztása után az ő megszerzésük a legfontosabb.
Először érdemes a saját ismeretségi körükben hirdetni, olyan embereket találni, akik vevők lehetnek a portékáinkra.
Az ismerősök után a közvetlen környezetünkben érdemes hirdetni a garázsvásárunkat. Ehhez érdemes szórólapokat, plakátokat gyártani, majd legális helyen osztogatni, kiragasztani azokat. Hirdethetjük a garázsvásárunkat például különböző alapellátási intézményekben, mint az orvosi-védőnői rendelő, óvoda, iskola, de általában a patikákban, vagy a boltokban is megengedik, hogy kiragasszuk a hirdetésünket.
Ha nagyobb garázsvásárt szerveznek, akkor érdemes a helyi médiumokban is hirdetni – így némi befektetéssel nagyobb közönséget lehet elérni.
Apróhirdetésekkel, közösségi oldalakon való megosztással is népszerűsíthetjük a garázsvásárunkat, de tudnunk kell, hogy ezek a hirdetések sokkal kevésbé lesznek relevánsak, mint amelyeket a közvetlen környezetünkben hirdetünk.
Mi éppen azért hoztuk létre ezt a blogot, illetve Facebook oldalunkat, hogy online olyan látogatókat is megtaláljanak, akik kifejezetten garázsvásárokat keresnek. Ehhez szükségünk van az Ön támogatására is: ha segít népszerűsíteni az oldalunkat, illetve mások garázsvásárát, akkor oldalunk ereje Önt is támogatni fogja.

Portéka

Ha megvan a helyszín, és érdeklődők–lehetséges vásárlók is vannak, akkor már csak eladható termékek kellenek. Általában elmondható, hogy a garázsvásárok népszerű termékei a női és babaruhák, cipők, könyvek, képregények, játékok és háztartási eszközök. Persze egy garázsvásárban minden eladható, csak találkozni a kell a kínálatnak és a keresletnek.
Ha nincs elegendő eladni való portékája, akkor érdemes más eladókat is meghívni a garázsvásárba, hiszen a több, illetve többféle termék jobban fogja vonzani a vásárlókat. Véleményem szerint itt is működik az elv, amely mentén létrehoztuk ezt a blogot, vagyis ha segítünk másoknak az ránk is visszahat.

Élménybeszámoló

Egy jó garázsvásár nemcsak az eladásról, hanem az élményekről is szól, amelyet érdemes megosztani másokkal. Biztosan sokan kíváncsiak az Ön tapasztalatira is, amelyekből tanulhatnak a kezdő garázsvásározók, nem mellesleg az élménybeszámoló jó lehetőség a következő garázsvásár promóciózáshoz.
A garázsvásárok hirdetése mellett nagyon szívesen megosztunk élménybeszámolókat is, amelyeket az itt található elérhetőségekre küldhet.

Sok sikert kívánok a szervezéshez!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése