2013. május 21., kedd

Mi is az a garázsvásár?


A garázsvásár nem más, mint egy saját magunk által szervezett bolhapiac, amelyet a garázsunkban, kertünkben, otthonunkban, vagy közösségi terünkön rendezünk meg. Persze a garázsvásár sokkal több, mint egy bolhapiac.
A garázsvásár szembemegy a fogyasztói társadalom által diktált trendekkel, hiszen azt üzeni, hogy a használt (esetenként új) termékek még tovább hasznosíthatóak mások számára, ha nekünk már nincs szükségünk rájuk.
Ha garázsvásárban veszünk egy terméket, azzal óvjuk a környezetünket is, hiszen a termék tovább hasznosításával nem lesz szükség új termékre.
Garázsvásárok megszervezésével nálunk marad az eladásból származó bevétel, amelyet nem kell megosztani köztes piaci szereplőkkel, leginkább aukciós oldalakkal.
A garázsvásár válasz a gazdasági világválságra, hiszen lehetőséget teremt arra, hogy olcsón adjunk-vegyünk termékeket, miközben jövedelemhez juttatunk másokat, vagy éppen mi teszünk szert némi jövedelemre.
A garázsvásárok kiváló lehetőséget biztosítanak közösség teremtésre, vagy egy létező közösség (utca, lépcsőház) összehozására.

Egy garázsvásár megszervezése sok feladattal jár, de mi megpróbálunk segíteni Önöknek, hogy sikeresen megszervezzék saját alkalmi bolhapiacukat, illetve lehetőséget szeretnénk nyújtani azzal, hogy blogunkon és Facebook oldalunkon megosztjuk az Önök garázsvásárjának helyét és idejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése