2013. december 3., kedd

Mi a sikeres garázsvásár mérőszáma?



Az utóbbi időkben kapott beszámolókat olvasgatva azt tapasztaltam, hogy szinte mindenki más mérőszám mentén értékeli saját garázsvására sikerességét. Néhányan a bevételt tartják fontosnak, sokak számára az az elsődleges, hogy akár potom pénzért, de eladják felesleges dolgaikat, mások pedig akkor tartják sikeresnek a garázsvásárukat, ha egy jó kis közösségformáló programot hoztak össze.

Ha kevés a látogató, akkor a hangulat is lapos

Bármilyen mérőszámot tartunk fontosnak, látogatók mindenképp kellenek. A látogatók elcsábításának leghatásosabb módja még mindig az offline hirdetésekben rejlik (plakátozás, ismerősök megkeresése, hirdetőtáblák kihelyezése), de a garázsvásárok híre egyre jobban terjed az interneten is. A blogunk és a Facebook közösségünk azért jött létre, hogy népszerűsítse a garázsvásárokat, felületet biztosítson a hirdetők és az érdeklődők számára, de jelenleg még mindig ott tartunk, hogy az offline hirdetések sokkal hatásosabbak.

A hangulat a fontos, nem a bevétel

Garázsvásár rendezése alkalmával legális bevételre tehetünk szert, de üzleti szempontból nem érdemes túl nagy elvárásokkal nekikezdeni a szervezésnek. A figyelmet érdemes a hangulat fokozására és a vendégek kiszolgálásra fordítani, ha pedig ügyesek vagyunk, akkor úgyis fog némi pénz a kasszában landolni.

Jól kell beárazni a portékákat

Egy jó garázsvásár mentes minden üzletszerűségtől. A jó garázsvásározó jószívű, lehet vele alkudozni, hiszen a garázsvásár célja nem az, hogy sok pénzt keressen, hanem az, hogy megszabaduljon a portékáiktól.



A fentiek alapján úgy gondolom, hogy a garázsvásár megszervezése előtt érdemes megvizsgálni a saját elvárásainkat, ha csak önmagában a pénz megszerzése a cél, akkor inkább valamilyen apróhirdetési, vagy aukciós oldalon érdemes eladni a portékánkat.
Ha megvan a szándék egy jó program megszervezésére, akkor érdemes garázsvásárt szervezni, de az elsődleges cél az legyen, hogy mi adjunk a látogatóinknak – a profit mindig sokadlagos szempont legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése