2013. szeptember 8., vasárnap

Gitta beszámolója



Tinnyén tartunk lassan egy éve garázsvásárunkat. Tavaly októberben kezdtünk bele családi együttműködés keretében. Annyira kevés holmit raktunk ki, ami elfért két asztalon, és vígan süttettük magunkat még az októberi nap kellemes melegében, a ház előtt. Kíváncsian vártuk az érdeklődőket és meglepődve tapasztaltuk, hogy többen jöttek a környező településekről, mint saját falunkból. Nagyon érdeklődve tekintettek ránk, mert mi voltunk az elsők a környéken, akik efféle dologgal próbálkoztak.
Első vásárunk alig 5 órán át tartott, szombat délután, mégis több mint 12 látogatót vonzott. A tél közeledtével letettünk az újabb vásár szervezésének gondolatáról, elvégre kinek van kedve hidegben cidrizve "lim-lomok" után kajtatni? De van, de van, de van! Rácáfolt erre a téves elgondolásomra a márciusi vásár, ahol ugyancsak hideg volt, alig több mint 12 fok, hócsizmában és télikabátban vártuk vevőinket immáron a garázsban. A kínálat jócskán kibővült, mivel a családban és baráti körben is híre ment vállalkozásomnak. Szóval kaptunk innen, onnan is eladni valókat és ez sokat dobott a vállalkozó kedvünkön is, mert szélesebb körben kezdtünk hirdetni, immáron nem csak a településen, hanem a környékben is plakátokon, a szokásos online hirdetési felületek mellett. Aztán apósom ötlete volt, hogy mi lenne, ha minden hónap első szombatján tartanánk egy vásárt, mert így jobban beivódik a köztudatba Kiváló tipp volt! Bejött! A faluból is egyre többen jöttek és szívesen válogattak a folyamatosan frissülő portéka között.
Ami pedig a legjobb az egészben, hogy a garázsvásárnak hála tündéri embereket ismertünk, meg, akik ráadásul a közelünkben élnek.
Minden alkalomra igyekeztem új plakátot tervezni, hogy megmaradjon az újdonság élménye, és ne váljon az esemény mégsem annyira szokványossá. Szerencsére együttműködő partnerekre is találtam a kedves szomszédok és újonnan kötött ismeretségek révén, akik mára már szívesen segítenek a szórólapozásban és plakátozásban is.
A vásárokról minden alkalommal rövid statisztikát is készítettem, amit hamarosan közkincsé teszek egy másik bejegyzésben, csak hogy jobban szemléltethessem a garázsvásár töretlen fejlődését kis falunkban. Szívesen válaszolok minden témában felmerülő kérdésetekre! És persze, nagy szeretettel várok minden érdeklődőt, következő vásárunkra, melynek témája az Ősz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése