2013. november 4., hétfő

Emma beszámolója

Garázsvásárunk remekül sikeredett! 10 órától pakoltuk ki az asztalokat a garázsunk előtti térre és csak alig fél órát kellett várni az első vevők érkeztéig. Szerencsére csodás idő volt azon a szombaton, így nem kellett aggódnunk az esetleges eső miatt, de a hűvösebb időre való tekintettel volt meleg tea, illetve pogácsa és csokis muffin is, melyet vevőink szívesen fogadtak. A családból általában 2-3 ember mindig kint volt, így azokban az időszakokban sem unatkoztunk, mikor éppen nem járt arra vásárló, így a nap remek családi elfoglaltságnak is bizonyult. Sőt, kertvárosi szomszédaink is benéztek, akikkel napi szinten épphogy csak köszönőviszonyban vagyunk, most alkalom nyílt rá, hogy hosszabban elbeszélgessünk velük, s többeknek tetszett a garázsvásár ötlete! 
Kiderült, hogy a garázsvásár sokkal többet rejt magában, mint öko-barát pénzkereseti lehetőséget (bár tapasztalataink alapján annak sem volt utolsó!) ugyanis szerepet vállalhat a lazább lakóközösségekben élők (pl. zöldövezeti rész) közösség-szervezésében, segíthet egy hangyányit jobban megismerni azokat az embereket, akiket akár napi szinten láthatunk, mégis, talán a nevüket sem tudjuk, s ha más nem is, az mégiscsak közös bennünk, hogy ugyanazt a helyet választottuk lakóhelyül.
A garázsvásár kis családunk körében is nagy, nem várt sikert aratott, így közös elhatározással úgy döntöttünk, hogy áprilisban is rendezünk egyet, sőt, talán, ha lesz még eladni való holmi, akár rendszeresen is ( minden ősszel-tavasszal) eladásra kínáljuk majd zuglói otthonunk garázsának kincseit.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése