2013. november 8., péntek

Judit beszámolója

Felemásra sikeredett garázsvásárunk története


Baráti körünk első garázsvásárát október 11-én és 12-én rendeztük meg, egy péntek délutánt és egy majdnem teljes szombati napot meghirdetve.
Vásárunk a könyvekről szólt: közel ezer kötet magyar, német, francia és angol nyelvű könyvet dobtunk össze, volt közöttük új állapotú, akár ajándéknak is alkalmas képes album és sokszor elolvasott, kissé már szamárfüles füzetes regény is. Helyszínnek - mivel társaságunk egyik tagja sem rendelkezik sem kerttel, sem garázzsal – egyik barátnőnk átmenetileg üres kis garzonlakását szemeltük ki.
Hirdettük a facebook-on, hirdettük az ittlakunk.hu-n, a garázsvásár.info csapata is volt olyan kedves, hogy megosztotta plakátunkat (ezúton is köszönet érte!). Családtagjaink, barátaink is lelkesen „osztogatták” a hirdetést a facebook-on, így szerény számításaink szerint néhány nap alatt legalább ezer emberhez biztosan eljutott a hír.
Péntek délután nagy várakozással, limonádéval és friss pogácsával telepedtünk be a kis lakásba... aztán jött a hideg zuhany. A kétnapos garázsvásár teljes tartama alatt mindössze 4 (igen, sajnos csak négy) érdeklődő magánszemély csengetett be, ill. még egy ötödik, aki már a legelején tisztázta, hogy őt kizárólag bakelit lemezek érdeklik, azzal viszont sajnos nem rendelkeztünk, így a látogatás meglehetősen rövidre sikeredett.
Amiért mégsem mondhatjuk sikertelennek kis vállalkozásunkat: a hirdetés antikváriusokat is vonzott, akik szerencsére elég sok könyvünket megvásárolták.
Azóta is azon törjük a fejünket, vajon mi követtünk el hibákat a szervezés során, vagy a könyv tényleg ennyire nem érdekel már senkit Budapesten? Őszintén reméljük, hogy inkább az előbbi a magyarázat. Néhány dolog máris eszünkbe jutott (sajnos persze csak utólag). Így pld. az a mulasztásunk, hogy nem tüntettük fel az árakat a hirdetésben. Talán ha beleírjuk, hogy a legszebb, legjobb könyveinkért sem kérünk 500,- forintnál többet, nagyobb lett volna az érdeklődés... Talán ha több hirdetést ragasztunk ki a közvetlen szomszédságban... Talán, talán...
Az érdeklődés hiánya kissé kedvünket szegte, de azért nem kizárt, hogy teszünk még egy kísérletet a megmaradt kb. 800 kötetnyi gyűjteménnyel. Addig is, ha valakinek esetleg éppen ez a kicsit szomorkásra sikeredett beszámoló keltette volna fel az érdeklődését, írjon nyugodtan a ballaj67@gmail.com címre, ha találunk alkalmas időpontot, „vásáron kívül” is el lehet jönni böngészgetni (tényleg nagyon klassz a kínálat, klasszikus szépirodalom, szórakoztató irodalom, gyerekkönyvek, mindenféle témájú szakkönyvek, az antikváriusok a magyar nyelvűekből vittek el sokat, de a német, francia, angol kollekció még gazdára vár).


Júlia és barátnői

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése